Vergelijking Nmbrs vs. Employes

Op zoek naar een alternatief voor Nmbrs?

Het is tijd voor gebruiksvriendelijke software. Geen gedoe meer met salarisadministratie en HR. Employes is eenvoudig in gebruik voor iedereen binnen je bedrijf.

Probeer nu gratis
The confetti with different faces

Gebruiksgemak en in eigen hand

Wat maakt Employes anders?

Salarisadministratie is ingewikkeld, maar de hulpmiddelen waarmee werknemers worden beheerd hoeven dat beslist niet te zijn. Employes is intuïtief en speciaal gemaakt voor ondernemers. Het doen van een verloning kan binnen een paar minuten, zonder heen en weer te hoeven mailen met je boekhouder.

Employes logo

Nmbrs

Doelgroep
MKB & DGA`s

Bij Employes heb je geen salariskennis nodig waardoor het zeer geschikt is voor midden- en kleinbedrijf.

Midden en grootbedrijf en salarisprofessionals

Nmbrs is over het algemeen zeer uitgebreid en geschikt voor mensen met vergevorderde salariskennis.

Gemak

Gemak, dat is waar het bij Employes om draait. Zonder salariskennis kun je eenvoudig medewerkers verlonen. De gemiddelde tijd voor de salarisverwerking is minder dan 6 minuten.

Bestaande pakketten zijn echt bedoeld voor salarisexperts en zitten door de hoeveelheid aan functies dus niet altijd even logisch in elkaar. Weet jij bijvoorbeeld wat je Whk-premie is?

Support

Onze klantenservice bestaat uit salarisexperts die je kunnen helpen bij vragen op het gebied van salarisverwerking. Daarnaast helpen we je de eerste keer bij het instellen van je salarisinstelling.

"Komt u er niet uit? Richt u zich dan op uw accountant of salarisspecialist", dat is wat de meest klantvriendelijke salarispakketten schrijven op hun site. Zelfredzaamheid of alsnog uitbesteden is dus een vereiste.

Functies

Naast alle denkbare functies voor salarisadministratie kun je met Employes bijvoorbeeld ook contracten maken, verlof aanvragen, documenten delen, een dossier bijhouden. Alle functies van belang voor een MKB bedrijf zitten erin.

De meest bekende softwarepakketten bieden een zeer uitgebreide lijst aan features. Verzin het, en het zit er in. Heb je een organisatie met managementlagen en zoek je bijvoorbeeld veel HRM-functies? Kies dan één van de grote bestaande pakketten.

Foutgevoelig

Je wordt als het ware door de software heen geloodst waardoor de kans op fouten nihil is. En er is een salarisexpert die op de achtergrond meekijkt.

Doordat je zelf veel salarisinstellingen moet invoeren, is de kans op fouten groter. Je bent hierbij echt op jezelf aangewezen.

Snelheid

Met Employes kun je snel de salarisverwerking doen. De gemiddelde tijd om een verloning te doen, is minder 6 minuten.

De salarisverwerking in "eigen handen" zorgt voor optimale controle en snelheid. Als je eenmaal het pakket begrijpt dan kun je redelijk efficiënt je salarisverwerking doen.

Tarieven
€ 5 per loonstrook

De kosten voor salarisverwerking zijn € 25,- per maand plus € 5,- per loonstrook. Er zijn geen opstartkosten.
Bekijk de tarieven.

Uiteenlopende tarieven

Afhankelijk van de bedrijfsgrootte, verschillen de tarieven. Als klein bedrijf met 5 werknemers betaal je ongeveer € 10,- per loonstrook. De opstartkosten zijn €1.490,-

Conclusie

De beste keuze voor je bedrijf

Welke manier van salarisadministratie het beste bij je past, is sterk afhankelijk van je wensen en de bedrijfsgrootte. We kunnen niet zomaar stellen dat Employes of Nmbrs de beste of slechtste is. Maar de verschillen zijn wel groot. Als je geen salarisexpert binnen je bedrijf hebt (zoals een HR-manager), dan is Nmbrs minder geschikt voor je. Wat dan overblijft is de keuze tussen salarisadministratie doen met Employes of het uitbesteden bij een plaatselijke accountant of een administratiekantoor.

Salarisadministratie wordt vaak gezien als ingewikkeld en tijdrovend. Toch hoeft dit tegenwoordig echt niet meer zo te zijn.

Met Employes wordt al bijna alles automatisch voor je gedaan. Hierdoor heb je als ondernemer geen salarisadminstrateur meer nodig en hoef je niet telkens heen en weer te mailen met mutaties.

Heb je een maand geen wijzigingen in je salarisadministratie? Dan kun je kunt zelfs met één druk op de knop je salarisadministratie doen. Eén ding is zeker, salarisadministratie gebeurt voortaan automatisch.