Loonadministratie:

Employes loonadministratie biedt zekerheid

Het bijhouden van een loondministratie is noodzakelijk als je personeel in dienst hebt. Zo krijgt de Belastingdienst inzage in personeelsgegevens en loonbetalingen. Besteed je loonadministratie niet uit, maar gebruik de salarissoftware van Employes. Deze software biedt zekerheid, werkt gebruiksvriendelijk en is daardoor uiterst geschikt voor jou als ondernemer.


Geheel vrijblijvend | Geen salariskennis nodig | Eenvoudig starten

Illustration

We helpen meer dan 950 bedrijven en 3000+ werknemers met hun loonadministratie

Ontdek de mogelijkheden

Via Employes regel je de HR- en salarisadministratie op dezelfde plek. Hierdoor kun je makkelijk je personeelszaken regelen. Ontdek de mogelijkheden.

Employes gratis proberen

Wat is loonadministratie precies?

Allereerst is het goed om te weten wat loonasministratie precies is en wat er allemaal bij komt kijken. Je zou loonadministratie kunnen definiëren als het proces van het betalen van je werknemers en het inhouden van het juiste bedrag aan loonheffingen.

De werkzaamheden van het doen van je loonadministratie bestaan doorgaans uit;

  • Het bepalen van het netto bedrag dat je aan je werknemers moet overmaken
  • Bepalen hoeveel loonheffingen er afgedragen moeten worden aan de belastingdienst
  • Er voor zorgen dat iedereen op tijd een loonstrookje ontvangen
  • Het op tijd doen van loonaangifte en het uitbetalen van het juiste bedrag

Bij het doen van deze taken dien je verder rekening te houden met eventuele pensioen- en CAO regels.

Naast de werkelijke loonadministratie zijn er ook nog andere taken die je moet bijhouden als werkgever; Zo moet je alle werknemergegevens juist vaststellen, bepalen hoe hoog het salaris van je werkenemers moet zijn en moet je arbeidscontracten opstellen. In veel grotere bedrijven is er doorgaans een speciale HR-manager die de salarisverwerking doet.

De meerwaarde van een goede loonadministratie

Als betrokken werkgever wil je de bovestaande taken zo goed mogelijk uitvoeren. Bovendien wil je geen boete riskeren vanuit de Belastingdienst door nalatigheid. Daarom kies je ervoor de loonadministratie netjes bij te houden. Je doet op tijd aangifte en je betaalt netjes de loonheffing. Veel software is complex en daarom kiezen ondernemers er vaak voor om dit over te dragen aan een salarisadministratiekantoor. Je bespaart geld door je loonadministratie zelf te doen, zeker als je gebruik maakt van gebruiksvriendelijke salarissoftware. Je bent dan geen forse nota's kwijt aan een boekhouder of administratiekantoor. Bovendien behoud je hiermee zelf het overzicht en ben je niet afhankelijk van een externe partij.

Employes software voor je salarisverwerking

Een loonadministratie zelf vanaf nul opstarten is wellicht wat lastig, maar Employes software biedt uitkomst. Onze software is zo ontwikkeld dat elke leek er mee uit de voeten kan. Niet alleen je salarisverwerking doe je er mee, maar je complete HR administratie. Denk bijvoorbeeld aan het invoeren van vrije dagen of vakanties. Alles doe je eenvoudig online. Gemakkelijker kan het bijna niet. Ontdek daarom de voordelen van onze slimme salarissoftware en ga voor een overzichtelijke en gestructureerde bedrijfsadministratie.

In Employes kun je de maandelijkse loonadministratie via een paar klikken doen. Voer eerst de gegevens zoals de uren, vergoedingen en wijzigingen in. Alle gegevens gecontroleerd? Dan worden de loonstroken binnen enkele seconden gegenereerd en staat er een duidelijk financieel overzicht voor je klaar. Geen tussenkomst van een boekhouder nodig, tenzij je dat zelf prettig vindt natuurlijk. In dat geval kun je je boekhouder gratis toegang geven tot je loonadministratie.

De voordelen van loonadministratie software

Het gebruik van Employes loonsoftware levert je als ondernemer diverse voordelen op. Juist vanwege deze voordelen adviseren wij je om zelf de administratie te doen. Wij zetten alles voor je op een rij:

  • Het systeem is gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. Dit maakt het geschikt voor iedere ondernemer.
  • Niet alleen de loonadministratie, maar ook HR-zaken zijn eenvoudig te regelen via de software.
  • Je bespaart op de kosten van een administratiekantoor of accountant door met Employes salarissoftware aan de slag te gaan.
  • De verwerkingstijden zijn veel sneller, want je bent niet langer afhankelijk van een externe partij voor je loonadministratie. Ideaal bij bijvoorbeeld het invoeren van verlofdagen.
  • Alles regel je voor een vast bedrag per maand plus een vast bedrag per medewerker. Er is geen sprake van verborgen kosten.

Probeer Employes loonadministratie nu gratis

Ben je enthousiast over de voordelen die ons systeem voor loonadministratie jou biedt? Maak een account aan en probeer ons salarispakket gratis en geheel vrijblijvend uit. Wanneer je aangeeft daadwerkelijk te willen starten met Employes, activeren we je account en betaal je een vast bedrag per maand plus een bepaald bedrag per medewerker.

Technisch gezien is het gebruik van ons systeem zeker niet moeilijk en je behoudt daarnaast altijd zelf het overzicht. Juist dit maakt het aantrekkelijk om Employes software uit te proberen. Ondernemers houden tenslotte graag zelf de touwtjes in handen, nietwaar? Start daarom vandaag nog je ontdekkingstocht of win advies in bij Employes. Wij staan je graag te woord met passend advies en verhelderende antwoorden over loonadministratie. Bel ons of stuur een bericht.

Employes gratis proberen

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu