Het alternatief Payroll

Payroll

Het alternatief voor salarisadministratie is om personeel via payroll uit te betalen. Om ervoor te zorgen dat je een goede vergelijking kunt maken tussen payroll en salarisadministratie, hebben we informatieve artikelen over wat payrolling nou eigenlijk is, gemaakt. Na het lezen van een of meerdere artikelen over payroll kun je zelf een afgewogen keuze maken.

Payroll definitie

Het woord payroll betekent vertaald vanuit het Engels letterlijk loonlijst, maar wordt hier in Nederland vooral gebruikt als benaming voor een bepaalde business. Namelijk de uitbesteding van de salarisadministratie en het werkgeverschap voor jouw medewerkers.

Wat is payroll?

Payroll constructie

Bij payrolling staan werknemers dus niet meer op je eigen loonlijst maar op dat van het payroll bedrijf waar je het uitbesteedt. Hiermee vervalt dus het juridisch werkgeverschap voor jou.

Payroll online

Payroll software

Payroll kosten

Er zijn veel verschillende bedrijven die payroll aanbieden. Hieronder staan die..

Wat kost payroll?

Voordelen payroll

Het uitbesteden van de payroll brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van het uitbesteden van de payroll is dat het een aantal risico’s van het werkgeverschap wegneemt. Zo draait een bedrijf niet op voor de kosten bij ziekte of verzuim van een werknemer en heeft een werknemer de zekerheid dat zijn salaris wordt uitbetaald. Verder worden administratieve zaken overgenomen door het payroll bedrijf. Let wel dat de ondernemer aansprakelijk blijft voor de afdracht van loonbelasting en premies sociale verzekeringen.

Wat zijn voordelen van payroll

Verschil payroll en salarisadministratie

Payroll diensten

Payroll vergelijken

Er zijn veel payrollers..

Employes vs. Tentoo

Employes vs. Please payroll

Payroll locaties

Er zijn veel locaties..

Payroll Amsterdam

Payroll Almere