Tool

Bruto-netto salaris berekenen

Bepaal het netto loon en de loonheffing via onze gratis omrekentool.

Vul het bruto salaris in

We berekenen automatisch het netto loon en de loonheffing. Er wordt nog geen rekening gehouden met CAO-regelingen en met werknemers die boven de pensioenleeftijd zitten.

Nettoloon

0,0/ maand

Opbouw van het salaris:
Bruto loon: 0,0
Loonheffing: 0,0
Nettoloon: 0,0

* Let op, het gaat om een indicatieve berekening. Er kunnen kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Backgrounnd image of the card

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu

Toelichting

Bruto-netto berekening

Dit is een bruto-netto calculator die gebruik maakt van de salarisengine van Employes. Op basis van de loonheffingstabellen wordt automatisch de in te houden loonheffing berekend. Er wordt momenteel nog geen rekening gehouden met de geboortedatum.

Bruto netto berekening werknemers

Je kunt de bruto-netto tool gebruiken voor zowel vaste krachten als oproepkrachten. Bij een vaste kracht voer je het vaste maandsalaris in. Voor een oproepkracht kun je het uurloon (inclusief vakantiegeld en vakantiedagen) invoeren.

Bruto netto berekening DGA

Het is ook mogelijk om het netto loon voor een DGA uit te rekenen. Het verschil in de berekening ten op zichte van een gewone werknemer is dat er ook nog een extra inhouding is voor de Zvw. Deze premie is in de bruto-netto berekening voor gewone werknemers niet van toepassing omdat die dan door de werkgever betaald wordt.

Werkgeverslasten

Deze tool is niet bedoeld om de werkgeverskosten uit te rekenen. De loonheffing wordt namelijk betaald door de werknemer omdat het ingehouden wordt op zijn of haar loon. Als je de exacte werkgeverskosten wilt weten, kun je eventueel een account aanmaken in Employes. Daar zijn uitgebreide rapportages in aanwezig zodat je de kosten kunt bepalen.

Volledige loonstrook maken

Wil je graag een volledige loonstrook maken? Dat kun je doen met het systeem van Employes. Je kunt het geheel gratis uitproberen door de gegevens van je bedrijf in te voeren. Daarna kun je een proefverloning starten en een loonstrook maken. Hierop is ook het bruto-netto deel te zien.

Veel gestelde vragen over de bruto netto calculator

Wat is het bruto salaris?

Het bruto salaris is het overeengekomen salaris tussen de werkgever en de werknemer. Dit is het bedrag dat je als werknemer verdient.

Wat is het netto salaris?

Het netto salaris is het bedrag dat je aan het einde van de maand ontvangt op je rekening. Dit is het bruto salaris minus premies en loonbelasting.

Hoe wordt de loonheffing berekend?

Om bruto salaris om te rekenen naar netto salaris moet er rekening gehouden worden met premies en loonbelasting. Hoeveel dit is, is afhankelijk van hoe hoog het salaris is. Daarnaast moet er bij het berekenen ook rekening gehouden worden met andere arbeidsvoorwaarden zoals lunch toeslag, reiskostenvergoeding, en opbouwen pensioen.

Wat is het verschil tussen bruto en netto?

Het verschil tussen het bruto en netto loon komt doordat er loonheffing wordt ingehouden. De inhouding hangt onder andere af van of je de loonheffingskorting toepast of niet. Gebruik de bruto netto tool om te berekeken hoeveel loonheffing er is.

Over Employes

Employes is een salarisprogramma waarmee je zonder dat je salariskennis nodig hebt, zelf je personeel kunt verlonen. Er zijn verschillende CAO's ingebouwd en de aangifte bij de belastingdienst gaat automatisch. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Bekijk dan de rest van onze website.