Tool

Bereken de bijtelling auto van de zaak

Bepaal de bijtelling van je auto van de zaak op basis van het kenteken.

Vul het kenteken in

Benieuwd wat jij aan bijtelling gaat betalen voor je leaseauto? Met deze makkelijke calculator weet je het direct. Voer je kenteken in en geef aan of het een elektrische auto is of niet. Daarna zie je direct wat de bruto bijtelling per maand is.

Bijtelling

0,-per maand

Dit is het bruto bedrag per maand.

Gegevens van de auto
Merk:-
Model:-
Jaar:-
Catalogusprijs: ,-

*Let op, het gaat om een voorbeeld­berekening. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Backgrounnd image of the card

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu

Toelichting

Bijtelling van je auto berekenen?

De bijtelling is gebaseerd op een percentage van de catalogusprijs van de auto en is afhankelijk van de CO2-uitstoot. Deze uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld door de belastingdienst. In 2022 zijn er twee tarieven voor de bijtelling: 16% en 22%. Wil jij de bijtelling van 2024 berekenen? Door het kenteken in te voeren in de bijtellingscalculator kun je direct zien wat jouw maandlasten zijn.

Bijtelling voor elektrische auto's

Is de bijtelling van elektrische auto’s auto’s voordeliger? Ja, voor een elektrische auto geldt in 2023 het lage tarief, dus de bijtelling van 16%. Dit geldt tot een bedrag van € 30.000 euro. Voor elke euro hierboven betaal je 22% bijtelling. Voor een hybride auto betaal je wel het hogere tarief van 22% bijtelling.

Auto van de zaak

Rij jij een auto van de zaak? En wil je weten wat de bijtelling van deze auto is? Dan kun je dat eenvoudig berekenen met deze bijtellingscalculator. Aan de hand van de fiscale bijtelling van je leaseauto weet jij wat je maandlasten zijn.

Bijtelling andere voertuigen

Heb jij een oldtimer of youngtimer? Dan is je auto ouder dan 15 jaar. Dan is de bijtelling van je auto 35% over de dagwaarde, de huidige waarde van je auto. In dit geval is de cataloguswaarde niet langer het uitgangspunt voor de bijtelling. Er zijn meerdere factoren die de waarde van je oldtimer kunnen bepalen, zoals de aanschafwaarde of de taxatiewaarde. Voor ondernemers is deze regeling daarom interessant!