BlogSalarisadministratie

Wat kost payroll?

Welke tarieven worden er gevraagd bij payroll en hoe zijn deze opgebouwd?

Payroll omrekenfactor

Omdat je bij payroll veel verplichtingen en verantwoordelijkheid uitbesteedt, betaal je hier ook een bepaald tarief voor. Dat tarief wordt bepaald aan de hand van het bruto-uurloon en een omrekenfactor, die payrollbedrijven hanteren. Iedere payroller hanteert een andere omrekenfactor, gebaseerd op verschillende elementen. De elementen waarop de meeste payrollbedrijven de omrekenfactor onder andere baseren zijn als volgt:

  • Aantal werkuren van de medewerker
  • Aantal vakantiedagen
  • CAO
  • Pensioen
  • Fee voor het payrollbedrijf

Payroll tarieven

De gemiddelde omrekenfactor van een payroll-bedrijf ligt op 1,67 hoewel er ook uitschieters naar boven zijn van 1,70 tot 1,75. Met andere woorden, wanneer een medewerker een bruto uurloon van 10,- verdient, betaald u 16,70 aan het payroll-bedrijf. De werkelijke loonkosten per uur bedragen maximaal 15,-. Ingeval er sprake is van jongere werknemers die nog niet deelnemen in het pensioenfonds is de omrekenfactor nog minder. Een op het eerste gezicht klein verschil. Echter, wanneer dit omgerekend wordt naar een totaal aantal uren per jaar gaat het om grote bedragen die bespaard kunnen worden.

Payroll calculator

Hoewel payroll in sommige gevallen een uitkomst kan bieden voor bepaalde bedrijven, kan het ook een overbodig goed zijn. Met hoge maandelijkse onkosten als gevolg. Ben je benieuwd wat payroll voor jouw bedrijf precies kost en of je hier goed aan doet? Gebruik onze tool:

Bereken het verschil in kosten voor het alternatief van payroll

Employes gratis proberen

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu
Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en krijg het laatste HR- & salarisnieuws als eerste in je inbox.