Overzicht artikelen

Vier essentials om gewerkte uren bij te houden

Een goede urenvastlegging is een belangrijke basis voor je salarisverwerking. De veertigurige werkweek van een fulltimer bijhouden is niet nodig. Maar hoe houd je de uren bij van een oproepkracht en hoe verwerk je dit in je salarisadministratie? Veel bedrijven registreren uren nog handmatig of in Excel. Dit kost veel tijd en de kans op invoerfouten is erg groot. Wil je weten hoe je het maximale uit je urenregistratie kan halen? Dit zijn volgens ons de vier beste tips.

Laat werknemers zelf uren online bijhouden

Als werkgever wil je de urenregistratie zo simpel mogelijk houden. Voor jezelf, maar ook zeker voor je werknemers. Wanneer je het voor je werknemers zo makkelijk mogelijk maakt om de gewerkte uren zelf bij te kunnen houden, heb je er zelf haast geen omkijken naar. Een goede manier om dit te optimaliseren is door gebruik te maken van overzichtelijke urenregistratie software. Zo kunnen werknemers altijd en overal binnen een handomdraai hun gewerkte uren invoeren.

Automatiseer met prikklok

Je urenregistratie compleet automatiseren doe je met een urenregistratie software met prikklok. Met een pasje of sleutelhanger laat je je werknemers in-en uitklokken. De uren worden automatisch in de software bijgewerkt waardoor de werktijden zeer nauwkeurig worden geregistreerd. Hiermee kan je als werkgever de kosten nog beter monitoren en verkrijg je meer inzicht in het verschil tussen de geplande en gewerkte tijden.

Richt verschillende uren soorten in

Het is belangrijk om niet alleen de reguliere uren bij te houden maar ook andere uren soorten zoals toeslag-, verlof en ziekte-uren. We raden aan om deze uren goed in te richten in de urenregistratie software. Dan kun je het daarna makkelijk overnemen in je salarisadministratie.

Koppel de urenregistratie met je salarisadministratie

Je haalt het beste uit beide werelden door de urenregistratie te koppelen met je salarisadministratie. Zo kunnen de gewerkte uren meteen worden doorgezet naar Employes en hoef je die dus niet handmatig over te typen. Het is belangrijk dat je betrouwbare urenregistratie software kiest waarin je de data goed kunt registeren. Er zijn in Nederland verschillende programma’s voor urenregistratie. Zorg ervoor dat je voor een programma kiest die je voorziet in de behoefte van jouw werkomgeving. Bij Employes zijn we nu bezig met een koppeling met Keeping. Als klant van Employes weet Keeping hoe het haar urenregistratie naadloos aan laat sluiten bij de salarisadministratie.

Ben jij benieuwd wat een koppeling met Employes en je urenregistratie kan betekenen? Neem contact met ons op via support@employes.nl

Employes gratis proberen

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu

Wil je graag meer weten? Neem contact met ons op voor gratis advies.