Overzicht artikelen

Verschil payroll en salarisadministratie

Waarom bestaat payroll?

Is het wel opgevallen hoeveel Payroll-bedrijven er in Nederland zijn? En, wat denk je wat hier de reden van is? We hoeven er niet om heen te draaien: Payrolling is vooral een lucratieve business voor de Payroll bedrijven zelf.

Employes biedt een alternatief voor een payroll-bedrijf. Employes heeft de salarisverwerking namelijk volledig geautomatiseerd. De salarisverwerking vindt direct online plaats. Tegelijkertijd wordt de loonaangifte voor de belastingdienst aangemaakt. Ook is er de mogelijkheid om automatisch arbeidsovereenkomsten te maken en voorlopige salarisberekeningen te maken. Kennis van de fiscale regelgeving is niet meer nodig.

Wij zorgen op de achtergrond dat alles 100% geregeld is. Via onze rapportagetool zijn de werkgeverskosten op een bijzonder gemakkelijke manier inzichtelijk te maken. Kortom, elke horeca-werkgever is zelf de salarisadministrateur.

Kosten besparen op de omrekenfactor

Een payroll-bedrijf werkt met een omrekenfactor op het bruto-uurloon. De gemiddelde omrekenfactor van een payroll-bedrijf ligt op 1,67 hoewel er ook uitschieters naar boven zijn van 1,70 tot 1,75. Met andere woorden, wanneer een medewerker een bruto uurloon van 10,- verdient, betaald u 16,70 aan het payroll-bedrijf. De werkelijke loonkosten per uur bedragen maximaal 15,-. Ingeval er sprake is van jongere werknemers die nog niet deelnemen in het pensioenfonds is de omrekenfactor nog minder. Een op het eerste gezicht klein verschil. Echter, wanneer dit omgerekend wordt naar een totaal aantal uren per jaar gaat het om grote bedragen die bespaard kunnen worden.

Bereken de kosten van payroll vs. salarisadministratie

Ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen? Wij hebben een tool gemaakt waarmee je dit verschil kunt bepalen. Je kunt de tool via deze link vinden:

Bepaal het verschil in kosten tussen payroll vs. salarisadministratie

Het enige bedrag wat nog op het voordeel in mindering moet worden gebracht, zijn de kosten van een eventuele verzuimverzekering. De meeste bedrijven verzekeren alleen de vaste medewerkers en de invalkrachten doorgaans uiteraard niet. De kosten van een ziekteverzuimverzekering bedragen ongeveer 2,5% van de verzekerde medewerkers. Op deze manier loopt u geen financieel risico en wordt er fors bespaart op de personeelskosten.

Employes gratis proberen

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu

Wil je graag meer weten? Neem contact met ons op voor gratis advies.