BlogHR

Meer aandacht voor jouw medewerkers dankzij HR-software

Human resources is een complex en gevarieerd vakgebied. Het kan een uitdaging zijn voor ondernemers en HR professionals om HR processen efficiënt in te richten. In dit artikel ontdek je waarom HR-software de oplossing is voor veel van jouw dagelijkse (terugkerende) werkzaamheden. Met als resultaat: meer tijd en aandacht voor jouw medewerkers!

#1 Efficiënte administratie en minder papierwerk

Administratie is een van de meest tijdrovende aspecten van HR. Zodra er meer dan tien medewerkers in dienst zijn bij een organisatie, groeit de hoeveelheid informatie die verwerkt moet worden. Denk aan contracten opmaken en secundaire arbeidsvoorwaarden, verlofaanvragen en ziekmeldingen bijhouden. Het bijhouden van al die informatie is een fulltime baan. Want hoe zorg je er nu voor dat al die specifieke gegevens gemakkelijk toegankelijk zijn?

Veel kantoren stonden vóór het digitale tijdperk vol met enorme dossierkasten. Maar HR-software - en in het bijzonder cloud-gebaseerde oplossingen - hebben voor een grote verandering gezorgd. Met de beste HR-tools kun je noodzakelijke administratie op één centrale plek afhandelen, opslaan en inzien. Met een paar klikken vindt je een kopie van een loonstrook of het contract van een werknemer.

#2 Direct en overal toegang tot informatie

Het opslaan van je HR bestanden en gegevens via online software heeft nog een voordeel. Het is veel eenvoudiger om toegang te krijgen tot de informatie die je nodig hebt. Hybride werken is sinds Covid de standaard geworden voor veel organisaties, volgens onderzoek van Gartner denkt 95% van de ondernemers dat deze manier van werken blijft. Ook daarom is het handig dat je overal toegang hebben tot de juiste informatie.

#3 Soepele HR processen voor jouw medewerkers

Natuurlijk is het fijn dat jij als werkgever alle informatie vanuit je luie stoel kunt beheren. Maar dat geldt natuurlijk ook voor jouw medewerkers. Nieuwe medewerkers zullen het waarderen als de onboarding vlot verloopt. En ook het eenvoudig indienen van een verlofaanvraag of declaratie zal voor niemand een probleem zijn. Als je aandacht besteedt aan het automatiseren van HR processen dan laat je ook zien aan je medewerkers dat jij innovatie hoog op je prioriteitenlijst hebt staan.

#4 Eenvoudige implementatie en upgrade

De meeste HR-oplossingen werken volgens een software as a service (SaaS)-model. Dat betekent dat je je alleen maar hoeft aan te melden voor een tool. Voor de implementatie van je huidige werkprocessen en personeelsadministratie kun je hulp krijgen via een onboarding proces. Je kunt vaak kiezen uit meerdere software pakketten. Bijvoorbeeld alleen salarisadministratie of een combinatie van HR & salarisadministratie. Gaat jouw organisatie groeien of uitbreiden? Dan is het vaak gemakkelijk te upgraden wanneer dat nodig is.

#5 Kostenefficiëntie

HR-software is de laatste jaren voor veel organisaties een kostenefficiëntere optie. Stel dat je een start-up of scale up bent zonder HR afdeling. Als je team zó groot wordt dat je als eigenaar niet zelf je voor personeelsadministratie kan doen, dan biedt HR-software uitkomst.

In het verleden moest je als organisatie vaak een HR-professional inhuren. Vandaag de dag kun je in plaats van medewerkers gebruik maken van HR-software voor je eenvoudige HR administratie. Maar ook grotere organisaties met HR medewerkers in dienst hebben voordeel bij ondersteunende software. Eenvoudige handelingen kunnen geautomatiseerd worden zodat er meer tijd is voor belangrijke dingen, zoals bijvoorbeeld het tevreden houden van jouw medewerkers!

#6 Beveiliging

Of je nu een grote of kleine organisatie hebt, als je medewerkers in dienst hebt dan heb je te maken met personeelszaken. Een groot deel van die gegevens is vertrouwelijk of persoonlijk van aard. Denk aan salarissen, adressen van werknemers, sofi-nummers en dergelijke. De meeste tools maken gebruik van top-end cybersecurity maatregelen om je gegevens te beschermen. Gegevens worden afgeschermd met firewalls, gecodeerd en anderszins beschermd. Al met al is het veel veiliger dan het bewaren van bestanden in een afgesloten dossierkast.

Van welk voordeel wil jij profiteren?

Je medewerkers zijn van grote waarde voor jouw organisatie. Het is daarom belangrijk om je personeelsprocessen op orde te hebben. HR-software is een oplossing die je daarbij kan helpen!

Meer weten? Ontdek hoe eenvoudig HR processen kunnen worden geautomatiseerd met de slimme software van Employes. Mail naar support@employes voor meer informatie of probeer direct gratis!

Employes gratis proberen

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu
Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en krijg het laatste HR- & salarisnieuws als eerste in je inbox.