BlogHR

Nieuwe medewerker? Gebruik deze checklist

Hoera, een nieuwe medewerker in dienst! Als er een nieuw talent start in je organisatie, is er genoeg te doen. Om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke stappen mist in het onboarding proces, hebben we alles voor je op een rij gezet. Gebruik deze handige checklist dan ook bij het aannemen van nieuw talent.

Welke gegevens heb je nodig?

  • Naam & adresgegevens
  • Burgerservicenummer
  • Geboortedatum
  • Bankrekeningnummer
  • Kopie van ID-kaart of paspoort

Wat moet je doen voor een medewerker begint?

  • Bepaal het soort contract
  • Bepaal de hoogte van het salaris

Tip!💡 Bij het aannemen van een nieuwe medewerker is het belangrijk om een proeftijd op te nemen in het contract. Neem hier goed de tijd voor om vervelende situaties naderhand te voorkomen.

Welke documenten moet je in orde maken?

  • Arbeidscontract
  • Loonbelastingverklaring

De volledige checklist bij het aannemen van een werknemer vind je ook hier terug.

Starten op afstand

Start jouw nieuwe medewerker thuis? Dat hoeft geen belemmering te zijn tijdens de onboarding. Aan de hand van tools zoals digitaal ondertekenen van contracten is het gemakkelijk om ook op afstand snel alle stappen te doorlopen. Veel organisaties vinden het handig om daarbij een HR onboarding checklist te maken. Daarom hebben we bij Employes de nieuwe module “Taken” ontwikkeld.

Wil je weten hoe je je medewerker goed bij het team betrekt, ondanks de afstand? Bekijk deze vijf tips!

Automatiseer én personaliseer het onboardingproces

Je maakt het jezelf nog makkelijker als je de (standaard) handelingen die komen kijken bij de start van nieuw personeel te automatiseren. In Employes kun je daarom vanaf nu gebruik maken van “Taken”. Je kunt zelf een checklist aanmaken met alle stappen die van toepassing zijn op jouw organisatie óf je maakt gebruik van een standaard template in de tool.

Product Owner Han Boxebeld, legt uit dat de nieuwe module helpt om overzicht te behouden:

“Je houdt eenvoudig overzicht over de verschillende acties die uitgevoerd moeten worden, ook als ze door anderen uitgevoerd moeten worden. Je kunt de taken namelijk ook toewijzen aan werkgevers of managers en hier deadlines aan stellen.”

Taken | Employes

Nieuwsgierig naar deze nieuwe feature?

Benieuwd naar de mogelijkheden van het HR pakket van Employes? We vertellen je er graag meer over tijdens een persoonlijke demo. Of maak direct een gratis account aan.

Employes gratis proberen

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu
Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en krijg het laatste HR- & salarisnieuws als eerste in je inbox.