BlogSalarisadministratie

Hoe werkt overstappen naar Employes?

Het overstappen met je salarisadministratie kan een aardige klus zijn. Maar Employes zorgt ervoor dat je zelf bijna niks hoeft te doen voor een overstap. We helpen je geheel kosteloos op weg. Wij zorgen ervoor dat je hele administratie netjes wordt ingericht en dat je soepel van start kunt.

We kunnen ons wel voorstellen dat er nog vragen of onduidelijkheden over de overstap zijn, daarom hebben we hieronder een antwoord op veelgestelde vragen gezet.

Hoe werkt het overstappen?

Om ervoor te zorgen dat je met Employes aan de slag kunt, hebben wij alleen de volgende informatie nodig:

  • De meest recente loonstroken van je werknemer(s)

Ons team regelt dat die informatie in de applicatie wordt ingeladen zodat je de salarissen van de volgende maand automatisch in Employes kunt verwerken. Je kunt deze gegevens mailen naar: overstap@employes.nl. Zodra alles is ingericht, zullen we je administratie activeren, daarna kun je echt aan de slag.

Opzeggen bij je huidige salarisadministrateur

Het is belangrijk dat je je huidige salarisadministrateur goed informeert over het moment dat je overstapt. Zo kun je voorkomen dat er dubbel werk ontstaat of dat er iets verkeerd gaat. We hebben daar een opzegbrief voor gemaakt, die kun je hier downloaden.

Maakt overstappen halverwege het jaar nog uit?

Je kunt op elk gewenst moment overstappen naar Employes. Wij hebben namelijk een methodiek ontwikkeld waarmee we de salarisadministratie kunnen vervolgen. Ook doen we een uitgebreide controle op je vorige salarisadministratie. Als daar onjuistheden in zitten, dan informeren we je daar over.

Hoe zit het met de jaaropgave?

Doordat Employes alle standen van de vorige salarisadministratie overneemt, krijgen de werknemers geen gesplitste jaaropgave, maar gewoon netjes één jaaroverzicht. Deze komt aan het einde van het jaar beschikbaar in de werknemersomgeving.

Hoe weet ik zeker dat Employes goed omgaat met alle persoonsgegevens?

Wij gaan uiteraard zeer vertrouwelijk om met alle salarisgegevens. Daarbij houden we ons aan de regels die gelden voor de verwerking van persoonsgegevens op basis van de Algemene verordening gegevensbescherming. Onze verwerkersovereenkomst vind je hier.

Hoe zorg ik voor een goede adoptie bij mijn werknemers?

Een verandering of introductie van een nieuw systeem voor je werknemers is altijd even wennen natuurlijk. Daarom raden we je aan om voor de eerste verloning je werknemers te informeren over het nieuwe systeem. Je kunt ze daar bijvoorbeeld een e-mail over sturen. Daarna kun je alle werknemers online uitnodigen voor toegang tot Employes.

Verder hebben we een handleiding gemaakt, die je naar werknemers kunt sturen. Klik hier om te downloaden.

Kunnen wij je op weg helpen met overstappen?

Heb je hulp nodig met overstappen? Onze HR & salarisexperts staan voor jou klaar om je vragen te beantwoorden. Neem contact op met support@employes.nl

Wil je direct aan de slag? Dat kan natuurlijk ook. Maak een gratis Employes account aan en ontdek hoe eenvoudig salarisadministratie kan zijn.

Employes gratis proberen

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu
Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en krijg het laatste HR- & salarisnieuws als eerste in je inbox.