BlogSalarisadministratie

Loonbelastingverklaring downloaden? Zo doe je het goed!

**Als werkgever moet je loonheffingen inhouden op het loon van je werknemer. Door je werknemers een loonbelastingverklaring te laten ondertekenen, verzamel je alle benodigde gegevens. De werknemer kan dan zelf aangeven of hij of zij loonheffingskorting wenst te ontvangen. Maar wat is precies loonheffinsgskorting en wanneer mag je het toepassen? Je leest het in dit artikel! **

Loonbelastingverklaring downloaden

Je kunt het loonbelastingverklaring document eenvoudig en snel downloaden op de website van de belastingdienst. Download het loonbelastingformulier hier.

Of gebruik onze handige tool voor het aanvragen van een loonbelastingnummer.

Wat is loonheffings­korting?

De loonheffingskorting is een soort korting van de belastingdienst. Hierdoor hoeft je werknemer minder loonheffingen af te dragen. Dit komt doordat er rekening wordt gehouden met bepaalde belastingaftrekken.

Let op! Je mag de loonheffingskorting maar bij één werkgever tegelijkertijd toepassen.

Wanneer wel toepassen? Het is aan te raden om de loonheffingskorting op 'ja' te zetten als je werknemer bij jouw organisatie het hoogste loon ontvangt.

Wanneer niet toepassen? Je past de loonheffing niet to als de werknemer bij een ander bedrijf werkt en daar meer verdiend. Dan is het verstandig om de loonheffingskorting op 'nee' te zetten.

Hoe wijzig ik de loonheffings­korting?

Je kunt elke nieuwe periode de loonheffingskorting wijzigen. Hiervoor doe je twee dingen:

  1. Laat je werknemer een nieuw formulier invullen en ondertekenen
  2. Geef de wijziging door aan je salarisadministrateur of boekhouder

Als je Employes gebruikt voor je salarisadministratie hoef je het zelfs niet meer door te geven. Je kunt het namelijk makkelijk zelf wijzigen in de applicatie. Benieuwd hoe dat werkt? Maak dan nu een proefaccount aan.

Loonheffings­korting voor studenten

Ben je student? Vul dan een speciaal formulier in waarmee je korting krijgt. Deze PDF kun je downloaden bij de belastingdienst. Je moet dan wel recht hebben op kindertoeslag of studiefinanciering.

Kunnen wij je op weg helpen?

Heb je hulp nodig? Onze salarisexperts staan voor jou klaar om je vragen te beantwoorden. Neem contact op met support@employes.nl.

Wil je direct aan de slag? Dat kan natuurlijk ook. Maak een gratis Employes account aan en ontdek hoe eenvoudig salarisadministratie kan zijn!

Employes gratis proberen

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu
Blijf up to date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en krijg het laatste HR- & salarisnieuws als eerste in je inbox.