Overzicht artikelen

Wat verandert er voor jouw bedrijf door de WAB in 2020?

In januari 2020 gaat de nieuwe 'Wet arbeidsmarkt in balans' in. Hiermee veranderen veel regels voor voornamelijk oproepkrachten. Maar ook voor vaste krachten verandert het een en ander.

Vast contract na 1 jaar in dienst

De grootste verandering binnen de WAB is dat je alle oproepkrachten die langer dan 1 jaar in dienst zijn, een contract met een bepaald aantal uren moet geven. Het aantal uren in het contract dient dan minimaal gelijk te zijn aan het gemiddelde aantal uren van de afgelopen 12 maanden.

Overgangsregeling; de regeling voor bestaande contracten gaat een maand later in, dus per 1 februari moet je alle oproepkrachten die meer dan 12 maanden in dienst zijn, een contract met een vast aantal uren geven.

Oproeptermijn van 4 dagen

Vanaf 1 januari moet je een oproepkracht minimaal 4 dagen van te voren oproepen. Heb je een werknemer opgeroepen en annuleer je de oproep? Dan heeft je werknemer toch recht op salaris dat hij anders zou hebben ontvangen. In sommige CAO's kan hier wel van worden afgeweken.

Transitievergoeding

Als een werknemer uit dienst gaat doordat zijn contract afloopt of doordat je een werknemer met ontslag gaat, dan moet je een transitievergoeding geven. Tot voorheen was dit alleen geldig voor werknemers die langer dan 2 jaar in dienst zijn. Maar vanaf 2020 geldt dit direct per aanvang van het dienstverband. Dit is een bruto bedrag ter hoogte van eenderde (1/3) van het maandsalaris voor ieder dienstjaar.

Hoe Employes jouw bedrijf helpt met de WAB in 2020

Wij zullen verschillende nieuwe functies en handigheden in Employes bieden. Hieronder staat alvast een lijst van zaken waar we aandacht aan gaan besteden.

  1. Een handig overzicht van werknemers die meer dan een jaar in dienst zijn. Zo kun je eenvoudig zien wie je een ander contract moet aanbieden.
  2. Een overzicht van hoeveel uren oproepkrachten de afgelopen maanden hebben gewerkt. Ook kun je zien wat het gemiddeld aantal uren is geweest over de hele periode.
  3. Bij ontslag of uit dienst gaan, kun je eenvoudig een transitievergoeding toekennen.
  4. Een aangepaste template voor het arbeidscontract voor oproepkrachten

De komende tijd zullen we je verder op de hoogte houden van updates aan onze software. Ook kun je bij ons terecht voor advies.

Vind je dit een handig artikel? Deel het dan via bijvoorbeeld je Linkedin.

Backgrounnd image of the card

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu