Overzicht artikelen

Salarisadministratie anno 2020, dit kan online!

In dit artikel lees je in 7 handige stappen hoe je de salarisadministratie voor jouw organisatie op effectieve wijze "2020-proof" kunt maken.

1. Eenvoud

Salarisadministratie hoeft helemaal niet lastig te zijn. Sterker nog, het is in 2020 zelfs enorm eenvoudig. Door gebruik te maken van de juiste online programma's kun je tegenwoordig erg makkelijk je salarisadministratie regelen. En met een paar drukken op de knop kun je een verloning doen. Maar hoe dan vraag je je vast af?

Veel mensen denken dat het heel ingewikkeld is om je eigen salarisadministratie te doen. Maar dat is tegenwoordig niet meer het geval.

2. Vlot & Snel

Het regelen van je salarisadministratie hoeft echt niet veel tijd in beslag te nemen. Werken in onoverzichtelijke excel-sheets of heen en weer mailen met je boekhouder is verleden tijd. Door middel van een geoptimaliseerd programma kan elke werkgever nu handig zijn salarisadministratie regelen, online.

Veel ondernemers kunnen al in minder dan 10 minuten per maand hun salarisadministratie doen. Ook zaken zoals verlof worden tegenwoordig automatisch verrekend op de loonstrook.

3. Innovatief

Boekhouders zijn in 2020 verleden tijd, althans op het gebied van salarisadministratie. Wanneer jij de gegevens namelijk per mail aanlevert, wordt dit overgetypt door je accountant. Dat is heel foutgevoelig. En wanneer je in een portal werkt, moet je alsnog wachten op je loonstrookjes. Dat is niet echt meer van deze tijd. Door middel van de laatste technieken kun je met het systeem van Employes direct je loonstroken aanmaken.

4. Alles op 1 plek

Niet alleen de salarisadministratie is in 2020 online te vinden. Ook je hele werknemersdossier staat op één centrale plek. Zo kun je dit gebruiken voor je salaris-, HR- en verlofadministratie. Je kunt ook een koppeling maken met je boekhoudpakket. Op deze manier is de informatie voor alle toepassingen precies hetzelfde.

5. Veiligheid

Wat je ongetwijfeld niet ontgaan is, is dat afgelopen jaar de nieuwe AVG-wet van toepassing is. Met online salarisadministratie worden al jouw gegevens en die van je werknemers netjes versleuteld bewaard. Dit houdt in dat alle gegevens volledig veilig zijn. En daarmee komen de gegevens van jou en je personeel niet op straat te liggen.

6. Herkenbaar

Een programma zoals Employes is zodanig opgebouwd dat het heel herkenbaar is. In een mum van tijd leer je het programma kennen. En de invoer van gegevens werkt met duidelijke stappen. Voor elke functie werkt het programma hetzelfde, zo werkt salarisadministratie volgens dezelfde methode als de HR- en verlofadministratie.

7. Koppeling

Salarisadministratie en boekhouding hangen nauw met elkaar samen. En het liefst wil je dat de informatie uit je salarisadministratie automatisch wordt bijgewerkt in je boekhouding. Dat voorkomt fouten en het geeft je een actueel inzicht in de kosten van je personeel. De koppelingen van Employes maken dit mogelijk en zijn bij de prijs inbegrepen.

Doe de test

Ben je benieuwd of jouw organisatie er klaar voor is om digitaal te gaan? Zijn er al onderdelen van het HR-proces gedigitaliseerd? Heb je het lef om te kiezen voor automatisering? Doe dan nu de test om hier achter te komen.

Employes gratis proberen

Probeer nu gratis

Ervaar het gemak en probeer Employes gratis uit.
Probeer nu

Wil je graag meer weten? Neem contact met ons op voor gratis advies.