KennisbankSalarisadministratie

Loonheffingennummer aanvragen bij de belastingdienst

Aanvragen loonheffingennummer

Als je personeel in dienst hebt of gaat nemen, moet je in de meeste gevallen elke maand loonaangifte doen. Daar heb je een loonbelastingnummer voor nodig. Wij hebben een handige tool gemaakt waarmee je je kunt aanmelden als werkgever bij de belastingdienst:

Download het loonbelastingformulier

In de meeste gevallen zal je boekhouder of salariskantoor dit voor je doen. Het duurt doorgaans 3-4 weken voordat je een bevestiging met het nummer ontvangt van de belastingdienst.

tip! als je je inschrijft bij de kvk en je weet al zeker dat je personeel gaat aannemen, geef dit dan goed aan. Dan ontvang je namelijk automatisch een loonheffingsnummer.

Sectorindeling

Nadat de belastingdienst je een loonheffingsnummer heeft toegekend, ontvang je ook een brief met een sectorindeling. Op basis hiervan wordt bepaald wat voor premies je betaald voor de werknemersverzekeringen.

Geen personeel meer?

Als je geen personeel meer in dienst hebt, is het slim om je af te melden als werkgever. Als je dat niet doet, zul je voor de rest van dat jaar namelijk een ‘nihil’ loonaangifte moeten doen. Het afmelden als werkgever kun je doen door een brief te sturen naar je belastingkantoor.

Backgrounnd image of the card

Probeer

Ervaar het gemak en Probeer Employes nu 30 dagen gratis
Probeer nu

Wil je graag meer weten? Neem contact met ons op voor gratis advies.